Pridaj recept a vyhraj
Recepty na domáci chlieb a informácie o domácich pekárňach chleba

         Chlieb, chlebík, chlebíček! Kto by ho nemal rád? V obchode nájdeme veľa druhov chleba, čierny chlieb, ražný chlieb, zemiakovy chlieb. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť. Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Stránka chleba.sk Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba, informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb!

 Bylinkový chieb v kvetináči

Kategória: Recepty na exotický chlieb
Dátum pridania: 13.01.2010
Pridal: Andrea Škorvánková


Na prípravu potrebujeme:
1/2 kg hladkej múky
2OOml mlieka
1 kocka kvasníc/42g/
2 menšie cibule
1 strúčik cesnaku
5Og masla
2 vajcia
kryštálový cukor
1/2 lyžičky soli
1/2 lyžičky feniklu
1/2 lyžičky rozmarínu
muškátový oriešok,slnečnicové semená
2 hlinené kvetináče priemer 14cm a maslo na vymastenie kvetináčov


Postup:

Do hrnčeka s vlažným mliekom rozdrobíme kvasnice, pridáme lyžičku cukru, premiešame a kvások necháme v teple vzísť. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. K múke pridáme kvások, vajcia, soľ, lyžicu cukru, najemno posekaný fenikel,rozmarín /čerstvé alebo sušené/,štipku postrúhaného muškátoveho orieška a spenenú cibuľu s cesnakom.

Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou a na teplom mieste necháme asi 20 minút vykysnúť. Potom ho rozdelíme na dve polovice,ktoré dáme do vymastených kvetináčov a necháme ešte 15 minút kysnúť. Vrch bochníkov potrieme vodou a posypeme slnečnicovými semenami. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Upečené chleby necháme vychladnúť a až potom ich vyklopíme z kvetináčov.

Podobné recepty z tejto kategórie:


Taliansky chlieb so sušenými paradajkami a chrumkavou kôrkou
Chleby sa môžu jesť teplé, alebo opečené a navrchu nastrúhaný Mozzarella syr, alebo aj s iným syrom, ktorý sa dobre rozpúšťa.
Maďarský chlieb
Chlieb pečený v rúre: Recept na Maďarský chlieb
Pane, základný sedliacky chlieb z Talianska
Chlieb je výborný v ten deň keď sa piekol pomastený maslom alebo ako príloha k rôznym pokrmom. Deň starý chlieb je vynikajúci na prípravu Bruschetta a Crostini.
Turecký chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Chlieb pečený v rúre: Recept na chlieb turecký, chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Španielsky syrový chlieb
Chlieb pečený v rúre: ideálne zpracovanie zvyšku tvrdých syrov
Taliansky chlieb Pagnotta - recept na prípravu chleba
Tradičný taliansky chlieb s tvrdou kôrkou, ktorý sa výborne hodí k syrom, tiež sa hodí ako toastový chlieb, alebo len natretý maslom.
Francúzsky chlieb so slaninou z domácej pekárne
Chlieb pečený v pekárni: Na slaninový chlieb už nie je treba nič natierať, je výborný i samotný.
Recept na cuketový chlieb
Recept na cukinový chlieb s vlašskými orechmi a ďatlami.
Recept na chutné domáce rožky
Čo takto skúsiť upiecť si doma pravé nefalšované rožky? Nie je to síce chlieb, ale dobré rožky potešia každú gazdinku.
Chlieb Pide z Turecka
V Turecku sa Pita volá PIDE a podáva sa tak ako pizza s rôznym mäsom, zeleninou a niekedy aj s vajíčkami ...pokrmy nazývané Lahmacum. Verziu ktorú som poslala sa tradične podáva počas sviatku Ramadan.
Chlieb Pita z Grécka
Tento Pita plochý chlieb nemá kapsu a tým sa líši od arabského typu Pita chlieb. Podáva sa trochu zohriaty obvykle potretý olejom a ogrilovaný k rôznim pokrmom, alebo sa do neho balí (zamotá) Gyros alebo Souvlaki.
Švédsky šťavnatý kukuričný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Nevídaný šťavnatý chlieb zo švédskej kuchyne s obsahom kukurice.
späť<<
Developed by J&D MEDIA, EU Pravidlá ochrany osobných údajov | Počet návštevníkov: 1950320 | Posledná aktualizácia stránky: 26. 12. 2010