Pridaj recept a vyhraj
Recepty na domáci chlieb a informácie o domácich pekárňach chleba

         Chlieb, chlebík, chlebíček! Kto by ho nemal rád? V obchode nájdeme veľa druhov chleba, čierny chlieb, ražný chlieb, zemiakovy chlieb. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť. Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Stránka chleba.sk Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba, informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb!

 Recept na nekysnutý chlieb, z ktorého sa chudne

Kategória: Recepty na cereálny chlieb
Dátum pridania: 20.08.2009
Pridal: Ivana Kubalová


Na prípravu potrebujeme:
pšeničná celozrná múka 0,4 kg
ražná celozrná múka 0,4 kg
ovsenné vločky 0,5 kg
pšeničné otruby 2 šálky (2,5 dcl)
cmar 1 l.
šípkový, ovoc. alebo zel. čaj 1 šálka (2,5 dcl)
soľ 2 čaj. lyž
sóda bikarbóna 2 čaj. lyž.
rasca 2 čaj. lyž.
sacharín 2 tab (miesto sach. môžu byť 2 kocky cukru alebo lyž. medu)


Postup:

Do väčšej nádoby dáme cmar, čaj, ovsenné vločky a otruby. Pridáme roztlčený sacharín. Zamiešame. Do druhej nádoby dáme múky, soľ, sódu (kto ma rád kyprejší chlieb môže pridať 1 prášok do pečiva.), rascu a zamiešame. Obsah prvej nádoby vlejeme do druhej a hnietime, kým nám nevznikne cesto. (Pozor toto cesto je lepivé a nemalo by byť riedke, ak je, tak ste dali veľa čaju. Môžte tomu predísť ak čajom riedime husté cesto a dávame ho nakoniec.) Cesto vykydneme na pomúčený plech a umyjeme si zalepené ruky a utrieme ich. Ruky si pomúčime a cesto obalíme v múke a veľký bochník prerežeme nožom na polovicu. Z každej polky vyformujeme bochník v tvare úzkej knedle. Povrch potrieme slanou vodou a pozdĺžne narežeme nožom. 1 rez stačí.
Dáme piecť do predom vyhriatej rúry (v rúre máme kastról s vodou, inak sa môže spáliť) na 220°C. Pečieme 20 min. Chlieb vyberieme a znova dobre potrieme slanou vodou. Vložíme späť a pečiememe 15 min pri 200°C. Rúru vypneme a môžme ho v nej nechať ešte 5-10 min.

Chlieb sa môže jesť teplý a krájame ho ešte pred vychladnutím. Ak je príliš horúci alebo úplne vychladnutý, môže sa trochu mrviť.

Podobné recepty z tejto kategórie:


Domáci chlieb so pšeničnými otrúbami
Chutný domáci chlebík s pridaním pšeničných otrúb, ktoré sa dajú kúpiť v predajniach so zdravou výživou.
Corn bread - kukuricový chlieb
Tak toto je náš tradičný chlebík. No, ale je to niečo iné, načo sme zvyknutí, vyzerá to dobre a ono to má aj dobrú chuť.
Bezlepkový zemiakový chlieb
Chlieb pečený v rúre: Bezlepkový chlieb z múky PROMIX CH
Pšenično ražný chlieb
Recept na pšenično ražný chlieb pre domácu pekáreň.
Náš chlebík z domácej pekárne
Chlieb pre domácu pekáreň: Chlieb je úžasne chutný..
Recept na pohánkový chlieb
Chlieb je zdravý a hlavne moc chutný. Je jednoduchý na prípravu a určite lepší ako z obchodu.
Recept na bylinkový chlieb
Chlieb pečený v rúre: Recept na bylinkový chlieb pečený v rúre s bylinkami ako kôpor, pažítka a petržlen.
Turecký chlieb
Chlieb pečený v rúre: Recept na chlieb pripravovaný na turecký spôsob.
Tekvicový chlieb s cibuľkou a rozmarínom
Chlieb pečený v rúre: Recept na tekvicový chlieb, ktorý obsahuje rozmixovanú tekvicu a nasekanú cibuľku. Veľmi netradičný recept.
Špaldový chlieb s ovsenými vločkami
Chlieb pre domácu pekáreň: Recept na špaldový chlieb s ovsenými vločkami vhodný pre domácu pekáreň..
späť<<
Developed by J&D MEDIA, EU Pravidlá ochrany osobných údajov | Počet návštevníkov: 1934243 | Posledná aktualizácia stránky: 26. 12. 2010