Pridaj recept a vyhraj
Recepty na domáci chlieb a informácie o domácich pekárňach chleba

         Chlieb, chlebík, chlebíček! Kto by ho nemal rád? V obchode nájdeme veľa druhov chleba, čierny chlieb, ražný chlieb, zemiakovy chlieb. Každý chlieb má svoju typickú vôňu a chuť. Ale iba jeden chutí najlepšie, a to pravý domáci chlieb. Stránka chleba.sk Vám prináša množstvo receptov na pečenie domáceho chleba, informácie o domácich pekárničkách a zmesiach na pečenie chleba. Prekvapte seba i Vašich blízkych a upečte si vlasný domáci chlieb!

 Taliansky chlieb so sušenými paradajkami a chrumkavou kôrkou

Kategória: Recepty na exotický chlieb
Dátum pridania: 31.05.2009
Pridal: Michaelka


Na prípravu potrebujeme:
675g múky z tvrdej pšenice alebo pšeničnej chlebovej múky
25g čerstvých kvasníc
2 lyžičky soli
2 lyžice kryštálového cukru
400-475 ml vlažného mlieka
1 lyžica paradajkovej pasty
5 lyžíc oleja z naložených paradajok
5 lyžíc extra panenského olivového oleja
1 veľká nadrobno nakrájaná cibuľa
75g zliatych a posekaných naložených paradajok v oleji (strihám ich kuchynskými nožnicami)


Postup:

Do veľkej misy preosejeme múku, cukor, soľ a v prostriedku urobiť jamu. Rozdrobíme kvasnice, zmiešať ich so 150 ml vlažného mlieka a vlejeme do jamy.

Zmiešať paradajkovú pastu s ostatný mliekom, pridať k múke spoločne s olivovým olejom a olejom z paradajok.

Postupne primiešavať múku po stranách misy, až vznikne cesto. Vyklopiť všetko na dosku a miesiť asi tak 10 min. do hladkého pružného cesta. Vrátiť do čistej misy, prikryť utierkou a nechať na vlhkom mieste nakysnúť asi 2 hodiny.

Vytvoriť cesto do pôvodného objemu a pridať paradajky s cibuľou. Miesiť, až kým je všetko rovnako rozdelene v ceste. Rozdeliť na 1 a vytvarovať bochníky. Poskladať ich na vymastené plechy. Prikryť utierkou a nechať vykysnúť ďalších 45 minút.

Zohriať rúru na 190°C a piecť chleby tak 45 min., alebo až po zaťukaní prstom na ich dno, znie duto. Nechať ich vychladnúť na mriežke.


Podobné recepty z tejto kategórie:


Bylinkový chieb v kvetináči
Chlieb pečený v rúre: Je to dobrý a voňavý chlieb v netradičnej forme..
Maďarský chlieb
Chlieb pečený v rúre: Recept na Maďarský chlieb
Pane, základný sedliacky chlieb z Talianska
Chlieb je výborný v ten deň keď sa piekol pomastený maslom alebo ako príloha k rôznym pokrmom. Deň starý chlieb je vynikajúci na prípravu Bruschetta a Crostini.
Turecký chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Chlieb pečený v rúre: Recept na chlieb turecký, chlieb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)
Španielsky syrový chlieb
Chlieb pečený v rúre: ideálne zpracovanie zvyšku tvrdých syrov
Taliansky chlieb Pagnotta - recept na prípravu chleba
Tradičný taliansky chlieb s tvrdou kôrkou, ktorý sa výborne hodí k syrom, tiež sa hodí ako toastový chlieb, alebo len natretý maslom.
Francúzsky chlieb so slaninou z domácej pekárne
Chlieb pečený v pekárni: Na slaninový chlieb už nie je treba nič natierať, je výborný i samotný.
Recept na cuketový chlieb
Recept na cukinový chlieb s vlašskými orechmi a ďatlami.
Recept na chutné domáce rožky
Čo takto skúsiť upiecť si doma pravé nefalšované rožky? Nie je to síce chlieb, ale dobré rožky potešia každú gazdinku.
Chlieb Pide z Turecka
V Turecku sa Pita volá PIDE a podáva sa tak ako pizza s rôznym mäsom, zeleninou a niekedy aj s vajíčkami ...pokrmy nazývané Lahmacum. Verziu ktorú som poslala sa tradične podáva počas sviatku Ramadan.
Chlieb Pita z Grécka
Tento Pita plochý chlieb nemá kapsu a tým sa líši od arabského typu Pita chlieb. Podáva sa trochu zohriaty obvykle potretý olejom a ogrilovaný k rôznim pokrmom, alebo sa do neho balí (zamotá) Gyros alebo Souvlaki.
Švédsky šťavnatý kukuričný chlieb
Chlieb pečený v rúre: Nevídaný šťavnatý chlieb zo švédskej kuchyne s obsahom kukurice.
späť<<
Developed by J&D MEDIA, EU Pravidlá ochrany osobných údajov | Počet návštevníkov: 1934242 | Posledná aktualizácia stránky: 26. 12. 2010